Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lööfs hälsning till Flatmo

Grattishälsningarna strömmar in till stjärnskottet på centerhimlen i Bräcke. Den senaste i raden av gratulanter: Partiledaren Annie Lööf.

Det har snart gått en vecka sedan kommunvalet i Bräcke och telefonen går fortfarande varm hos Theresa Flatmo.

Hon klev in i politiken för bara ett år sedan och lyfte partiet till nivåer som saknar motstycke i Bräckes kommunpolitiska historia. Det sedan urminnes tider stabilt röda Bräcke blev helt plötsligt väldigt grönt.

– Det här är helt galet. Telefonen har gått varm sedan valnatten, säger Theresa Flatmo.

Grattishälsningarna strömmar in och den senaste i raden av gratulanter är centerledaren Annie Lööf.

På torsdagskvällen kom en öppen hälsning till Theresa Flatmo på Facebook:

"Skriver som jag mejlade dig: Djupt imponerad! Stort grattis till bragden att både få så många mandat & personkryss. Jag bugar för bedriften. Enastående!/Annie".

– Till och med Annie Lööf skriver till mig och tar av sig hatten. Det är helt galet. Hon är djupt imponerad av att det finns en sådan kraft i Bräcke, säger Theresa Flatmo.

Parallellt med alla hälsningar, glädjeyttringar och ryggdunkningar finns också ett allvar. Det handlar om vem och vilka som ska styra Bräcke kommun de närmaste åren, men där varken kan eller vill Theresa Flatmo uttala sig.

Tar du på dig kommunalrådsrollen?

– Det är inte min fråga. Jag ska vara ödmjuk att säga det; det är ingen som vet utgångsläget i Bräcke om det kan bildas en majoritet och av vilka. Men jag har sagt hela tiden att om jag skulle få förtroendet av våra medlemmar att ingå i en majoritet så är jag beredd att ta en position där framme.

Från centerhåll förs ännu inga samtal om en framtida samarbetspartners.

– Vi har de traditionerna att vi inte kommer att börja ett samtal förrän vi har haft ett medlemsmöte, men det kommer att ske rätt snart. Jag hoppas att det blir inom en vecka

En annan raket på den politiska partihimlen i Bräcke är Landsbygdens framtid.

– Jag tar av mig hatten för dem. De startade som ett helt nytt parti och gör ett helt fantastiskt val. Sedan är det upp till dem om de vill vara vågmästare eller liera sig med någon.