Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loke gillar lyckliga slut

/
  • Stefan Magnusson (gitarr), Leon Wolczynski (bas) och Tony Arnqvist (sång och gitarr) skriver musiken tillsammans, men det är Tony som står för texterna. Saknas på bilden gör trummisen Magnus Flodén.Foto: Håkan Luthman
  • Foto: Håkan Luthman

De har varit spelsugna i tio år. Nu släpper Loke ny ep, och letar tillfällen att nå sin publik.
- Det krävs massor med jobb för att ta sig fram, säger Tony Arnqvist .

Annons
Stefan Magnusson, Leon Wolczynski och Tony Arnqvist har tagit en paus från sina respektive jobb. Nu sitter de uppkrupna i soffan på ett fik i stan och dricker kaffe latte. Utanför drar höstvinden bryskt i trädens grenar.
- Novembermörkret gör det i alla fall lättare att vara inne och repa, konstaterar Tony efter en snabb blick ut i dunklet.
Loke är barndomskompisarna från Tandsbyn som startade ett band och började spela covers.
- Då var vi elva år och gitarrerna var större än vi var, säger Tony och skrattar.
Efter ett tag började de skriva egen musik; melodisk collegerock, enligt eget utsago."Som tagen ur ett OC-soundtrack", enligt andra. Men att följa sitt eget musikaliska hjärta är både på gott och ont, säger de.
- Det är jättekul att spela eget när man märker att publiken gillar det man gör. När man får respons. Nackdelen är att det finns så få speltillfällen, säger Stefan.
- Det största målet för oss just nu är att komma ut och spela. Och då är det enda som gäller att ragga själv, säger Tony.
Nya ep:n är inspelad i Tommys musiklabb i Östersund och innehåller låtar som "Addicted", "There she goes" och "I’m sorry".
- Mina texter är ofta sorgliga, men med bra slut. Det är viktigt, säger Tony.
Nyligen mötte Loke publiken på Campus, men just nu har de inga fler spelningar inbokade. Men drömmarna fyller ständigt kalendern.
- Vi väntar fortfarande på det stora genombrottet. Drömmen vo-re att få spela in en fullängdare, säger Stefan.

Mer läsning

Annons