Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokal film på vita duken

På torsdag 12 december premiärvisar deltagarna vid Östersunds Filmskola höstens super 8-produktioner på Bio Regina.

Sex filmer finns med på programmet och en av dem är regissören Martin Johanssons "Hemväg" som handlar om hans moster Ann som pendlar tolv mil varje arbetsdag.

– Den berör frågor om urbanisering, avfolkning och kärleken till sin hembygd. Det är min första egna, men inte sista, film från ax till limpa, säger han.

Filmpool Jämtland och Sensus studieförbund står bakom filmskolan som pågått under åtta intensiva veckor i Filmpool Jämtlands lokaler med Jamie Noakes som handledare. Deltagarna har fått lära sig filmhistoria, analog och digital film, från idé till slutredigering.

– Filmskolan har varit väldigt utvecklande för min del, säger Martin.

Ridån går också upp för: "No limits, av Marit Sigurdsson, "Att älska Vattudalen", av Camilla Wolgers, "The Zombie Snowman, av Emil Magnusson, "Att skapa, av Fredrika Adolfsson och "The system i under surveillance, av Gert Andersson.