Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Logrocken återkommer på lördag

På lördag är det dags för Logrocken på Svegs bygdegård. Med en återförening av 30-årsjubilarerna Western Drifters (med Gunnar Bäcke som frontman) och ett digert artistuppbåd och mysig stämning hoppas arrangörerna på en helkväll.

Annons

Med namn som Western Drifters, Rythm wranglers, the Polcadots och Kingen and the Uppercuts med Gry Sol Karlsson, samt ett koncept som blandar Bullens pilsnerkorv, lingondricka, kulörta lyktor med spännande musikaliska möten mellan dragspel och elgitarr, hoppas Torgny Kingen Karlsson och Svegs hembygdsförening på ny succé.

Gunnar Bäcke som deltar med Western drifters såg dagens ljus på Svegs BB 1953.

– Av födsel och ohejdad vana är jag Lillhärdaling!

Han växte upp med eran som var på 60-70-talet, med Elvis och rockmusiken som gjorde intåg i stugorna. Han tycker att Härjedalen snappade upp det tidigt.

Gunnar Bäcke berättar att Anita Haber (senare fru Anita Ljusberg) och Monika Sjöholm, teckningslärare till Gunnar Bäcke, startade upp visklubben Svegis på 60-talet. 1968 ställde Gunnar Bäcke upp och deltog, det gick ganska bra.

– Jag kan ju faktiskt säga att jag har vunnit över Evert Ljusberg i en vistävling, det är det inte alla som kan, säger han.

På senare år har hans musik fått en nytändning. Hans låt Sweet Maria som även var med på När rocken kom till Sveg har nu även populära bandet Playtones (deltagare i 2011 års melodifestival samt vinnare av Dansbandskampen) gjort en version av. En svensk version av låten har Streaplers spelat in till en kommande platta. Streaplers har han samarbetat med ett bra tag, 1999 skrev Gunnar Bäcke låten Härifrån till Evigheten till deras jubileumsskiva. Biten gick mycket bra på Dansbandstoppen i Göteborg, där den blev den näst bäst spelade låten det året.

Han ser fram emot att uppträda i Sveg på lördag:

– Vart jag än befinner mig i landet klappar mitt hjärta för hembygden, säger han.

Logrocken är på Gammelgården i Sveg från 20.00 på lördag.