Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lögnen om arbetslösheten

Vad kostar oss lögnen om arbetslösheten som nu sägs ligga vid drygt 9,5 procent, men i verkligheten är minst det dubbla?

I den låga procenten finns inte med människor som omfattas av arbetsmarknadsåtgärder. Ej heller finns mer än hälften av de drygt 1,2 miljoner människor i arbetsför ålder som saknar ett arbete med i siffran 9,5 procent.

Den förra regeringen höll arbetslöshetsprocenten låg genom att förtidspensionera människor. Varför gör alliansregeringen så lite för att få människor i arbete? Att betala ut pengar; arbetslöshets ersättning eller socialhjälp utan att få något arbete utfört är dumt och i längden en omöjlig ekvation!

Jag tror att minst hälften av de förtidspensionerade vill ha ett del- eller heltidsarbete. Men värst är nog att omkring 25 procent av våra ungdomar saknar ett arbete. Tänka sig att ha gått i skola 10 – 15 år och inte få ett arbete på flera år, inte vara behövd?

Kan ett samhälle i längden överleva med en 25-procentig ungdomsarbetslöshet? Hur många av de unga, som får gå arbetslösa i flera år slås ut för gott?

Har flera gånger gett regeringen tips om minst 0,5 miljoner arbetstillfällen men inget görs!

Bara i landets minst fem miljoner hektar oröjd ungskog finns arbete för 100 – 200 000 människor i ett eller två år. I det igenväxande kulturlandskapet finns också 100 000-tals arbetstillfällen liksom efter våra vägar, som i dag allt oftast omges av två gröna väggar och är huvudorsaken till tusentals viltolyckor på våra vägar senaste år.

Erland Lundgren, Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel