Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfven fixar inga jobb

Socialdemokraterna anklagar regeringen för passivitet gällande jobbfrågan och Löfvens utfästelse om hundratusentals nya jobb och utbildningsplatser till 2020 känns mer som välbekant valfläsk än ett seriöst löfte.

Löfvens B-lags strategi att arbetslösas väg in på arbetsmarknaden ska ske genom utplacering (tvång) i en parallell arbetsmarknad eller utbildning känns passé och förhoppningsvis är han också ensam i tron att det är vägen ut ur arbetslöshet.

Löfvens arbetsmarknadspolitik var relevant för 15-20 år sedan. Problemet idag är att butikernas hyllor oavsett bransch är fyllda med importerade varor och då framför allt från Asien som får deras hjul att snurra allt fortare.

Trenden visar entydigt på att konsumtion av lågprisprodukter ökar och därför tvingas svenska företag till ökad automatisering och produktionsflytt utomlands för sin överlevnad. Idag har många utvecklingsländer kommit ikapp och även förbi oss gällande teknikutveckling, produktionskapacitet, kostnader och pris. En realitet som många politiker blundar för, inte minst miljö- vänsterpartister.

En s-regering tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet som lydparti ger inga fler jobb i Sverige. Tvärtom kommer rödgrön näringslivs- energipolitik få konsekvenser för arbetslösas chans till jobb. Risken ökar för att svenska åkerier och energityngda företag som får våra hjul att snurra ger upp, alternativt flyttar verksamheten utomlands. Jag hoppas att ingen luras av Löfvens fagra vallöften.

Hans Wessén, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel