Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löftet: Fältarbetsgruppen ska tillbaka

Allians för Östersund, numera utan Centerpartiet, går till kommunval med löfte bland annat om att starta upp den nerlagda Fältarbetsgruppen.
– Där ser man hur dumsnål kommunen kan vara. Det kostar två miljoner kronor och det är i princip kostnaden för två ungdomar som måste placeras på HVB-hem, säger oppositionsrådet Pär Jönsson (M).

Astrid Tronde (KD), Pär Löfstrand (FP) och Pär Jönsson (M) får klara sig själva i årets val efter att Centerpartiet lämnade Allians för Östersund under den nuvarande mandatperioden.

– Vi har haft ett bra samarbete så vi kommer att fortsätta även utan Centerpartiet, säger Pär Jönsson.

Inför höstens val så presenterar alliansen nu sina gemensamma vallöften. Det är samma storlek på kassakistan som den nuvarande majoriteten. Men man har andra prioriteringar.

– Det blir inga skattehöjningar eller skattesänkningar, säger Pär Löfstrand.

Allians för Östersund vill bland annat öka anslagen till fritidsgårdarna i kommunen.

– De ska vara öppna på helgerna och på skolloven, säger Pär Jönsson.

– Jag känner personer som jobbar och har jobbat på fritidsgårdarna. De är förtvivlade, säger Astrid Tronde.

Även den gamla "käpphästen" Fältarbetsgruppen är ett vallöfte. Får Allians för Östersund styra efter valet så kommer Fältarbetsgruppen att startas upp igen.

– Där ser man hur dumsnål kommunen kan vara. Det kostar två miljoner kronor och det är i princip kostnaden för två ungdomar som måste placeras på HVB-hem, säger Pär Jönsson.

Kommunala bostadsbolaget Östersundshem har nyligen presenterat ett omfattande program för att bygga nytt. Men Scialdemokraterna, som ingår i majoriteten, har låg trovärdighet när det gäller bostäder tycker Alliansen.

– Mellan 1995 och 2008 byggdes inte en enda bostad, säger Pär Jönsson.

Allians för Östersund lovar även att vara mer företagarvänligt.

– Vi måste ha ett styra som lyssnar mer, säger Pär Löfstrand.

Men var det inte ni som röstade nej till att utöka Lillänge på Betongtomten?

– Det var miljöskäl. Det rinner ner i Lillsjön, det står det i den utredning som gjorts. Dessutom så skulle det kosta kommunen 55 miljoner kronor att flytta betongfabriken, säger Pär Jönsson (M).

Debatten om Biltema, Lillänge och betongstationen har varit intensiv under hela året. Här är en debattartikel som Pär Jönsson och Pär Löfstrand signerade.

Socialdemokraten Mona Modin Tjulin skrev också en debattartikel om att politiker "måste visa mod".

Även LT:s ledarskribent Tord Andersson har berört ämnet.