Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lofsdalen laddar för nytt koncept - körfest i fjällen

Lofsdalen anordnar en fyra dagar lång fest för körsångare från hela Sverige.

– Att sjunga mellan fjälltopparna måste vara ganska läckert, säger projektledaren Håkan Hising.

Det finns hundra tusentals körsångare i Sverige, men väldigt få event som tilltalar denna grupp människor. Därför har Destination Lofsdalen sytt ihop ett fyradagarspaket som innefattar workshops om gospel, stämsång, sångteknik och kaukning. Mellan den 4 och 8 augusti kommer det med andra ord strömma fräscha toner mellan fjälltopparna i Lofsdalen.

– Det kommer duktiga lärare som musikprofessorn Erik Westberg, sångpedagogen Astrid Domino, gospelentusiasterna Anci och Magnus Spångberg samt Louise Krischewsky. Sedan får vi besök av LaGaylia Frazier med ackompanjerande musiker, berättar Håkan Hising.

I år är det ett femtiotal deltagare som gästar Lofsdalen under körfesten, men Destination Lofsdalen satsar långsiktigt och vill öka antalet anmälda till 400 om bara några år.

– Vi tänker att vi ska se, lära och komma igen dubbelt nästa år, säger Håkan Hising.

Under de fyra dagarna bjuds deltagarna på både teoretiska och praktiska övningar, men de får också tid till att upptäcka Lofsdalen på egen hand. Körfesten avslutas med en konsert i en slänt uppe på fjället där både deltagare och lärare uppträder.

– Jag tror det kan svänga till ordentligt, säger Håkan Hising.