Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfgren ansluter – Alriksson lämnar ÖFK?

Frösöns högerback Fredrik Löfgren och en comebackande Daniel Westerlund. Det kan bli årets första nyförvärv i ÖFK.
– Som det känns nu lutar det åt ÖFK, säger Löfgren.

Annons
Tränaren Kalle Björklund hoppas mycket på den välväxte Frösöspelaren.
– Han kan bli riktigt bra. Han har egenskaper som inte så många andra har. Han vill alltid gå med framåt i offensiven, säger Björklund.
Löfgren är en av totalt sex testspelare. De övriga är Daniel Sunding, Frösön, Daniel Westerlund, Fältjägarna, Robin och Kristoffer Fryklund, Elfsborg samt Tom Perman, Ope.
Alla kommer att få kontrakt med ÖFK – om de själva vill.
– Det är deras beslut. Vi har beslutat oss när vi bjudit in dem, säger Björklund, som förutom Löfgren också lyfter fram bröderna Fryklund och Westerlund.
– Jag hoppas jättemycket på Fryklunds. Och det skulle ha stor betydelse för oss om "Wesslan" kommer, med sin rutin. Han har sett jättepigg ut.
Sunding är också på gång.
– Det känns bättre än jag trodde, men jag vet inte. Jag vill gå in för det till 100 procent om jag ska vara med, säger Frösöspelaren, som medger att hans årsgamla före detta lagkompis Daniel Westerlund kan påverka honom i hans comebackplaner.
– Ja, gruppen betyder mycket. Det är mycket nytt och ungt och det gäller att trivas där också, menar Sunding, som lämnar besked inom någon vecka.
Kalle Björklund vill ha en trupp på 25 spelare, där det precis som i fjol kan bli fråga om utlåning för vissa spelare till division 3-klubbar i närområdet.
En spelare som redan i veckan kan lämna ÖFK är Emil Alriksson. Jönköping Södra och Eskilstuna City rycker i 21-åringen.
– Jag är definitivt inställd på att flytta. Jag har provtränat med Eskilstuna och de är väldigt intresserade. Det ska komma ett kontraktsförslag i dagarna. Men Jönköping är mest intressant eftersom Superettan har en annan status än division 2, säger Emil, som ska provträna med Jönköping från och med i dag fram till lördag.
Dagsläget i ÖFK
Klara spelare:
Målvakter:
Tomas Meijer, Lennart Sandahl.
Backar: Juan Caicedo (tillbaka från K/D), Petter Skogen (långtidsskadad), Per Magnusson, Tim Andersson, Bobo Sollander, Lars Oscarsson.
Mittfältare:
Ghassan Talozi, Tobias Blad, Patrik Henriksson, Björn Carlsson, Martin Johansson, Emil Kvarnlöf, Alan Al-Kadhi.
Anfallare:
Patrik Lindgren, Jacob Widgren.
Testspelare: Fredrik Löfgren och Daniel Sunding, Frösön, Robin och Kristoffer Fryklund, Elfsborg, Daniel Westerlund, Fältjägarna, Tom Perman, Ope.
På väg in?
Andreas Sipuri, Edsbyn, Robin Arestav och Robin Nilsson, Mariehem.
Aktuella:
Lee Makel, Ante Björkebaum, eventuell comeback efter skada, samt trion Anton Regnell, Anton Landgren och Daniel Andersson, U 19-laget.
Övriga:
Viktor Hansson och Jens Bergius (målvakter som dras med skador), Benny Blixt (har inte börjat träna), Emil Alriksson, kanske på väg till Jönköping Södra eller Eskilstuna City, Pontus Englund (Tandsbyn eller ÖFK?).
Förluster:
Kristian Ek, GIF Sundsvall, Fredrik Aliris, slutar, Christian Olsson, långresa, Vedat Shala, flyttar tillbaka till Skåne.

Mer läsning

Annons