Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loeb en vinnare – igen

Annons


Årets sista VM-rally slutade som det brukar, med seger för Sebastien Loeb.

För svenske P-G Andersson blev det ännu en femteplats, en tangering av hans bästa VM-resultat.

-Det är en bra trend nu med två femteplatser, säger Andersson till TT.

Redan innan helgens tävling i Wales hade fransmannen Loeb avgjort VM-serien. När han åkte in som trea i Japan för en månad blev han historisk då han som förste förare genom tiderna säkrade en femte VM-titel. Även i Wales blev Loeb historisk, nu som den förste förare att vinna elva deltävlingar under ett och samma år. Men det var små marginaler, fransmannen låg inte i täten förrän på den allra sista specialsträckan då han tog sig förbi finländaren Jari-Matti Latvala och vann med 2,7 sekunder.

-Isen gjorde förhållandena väldigt jobbiga. Jag gillade det inte, men i dag hade vi ändå en riktigt bra kamp mot Jari-Matti. Det var riktigt spännande, säger Loeb till VM-rallyts hemsida.

Sebastien Loebs framfart imponerar på motståndarna, bland annat svenske P-G Andersson:

-Han är helt otrolig. Han gör det han behöver. I dag var det väldigt jämnt men han verkar ha koll på läget, säger Andersson till TT.

P-G Andersson kunde på söndagen försvara sin femteplats från lördagen. Därmed upprepade han sitt personbästa från tävlingen i Japan då han nådde sin första femteplats i karriären.

-Jag är mycket nöjd med en till femteplats, det är en bra trend nu. Bilen har varit mycket hållbarare och vi har hängt med riktigt bra de två senaste rallyna. Jag har inte fått besked ännu men jag tror och hoppas verkligen att det blir en fortsättning för Suzuki, säger Andersson.
Annons