Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Locket på om mordförsöken

I fredags häktades en man misstänkt för två mordförsök. Både åklagare och försvarare är förtegna om läget i utredningen.

– Av hänsyn till min klient lämnar jag inga kommentarer i det här läget, säger Cilla Lindahl, mannens advokat.

Det var i torsdags som en man i 25-årsåldern överföll och knivhögg en grannkvinna i hennes lägenhet. Knivmannen försökte även hugga kvinnans make, som försökte rädda sin hustru från attacken.

I fredags häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för två fall av mordförsök. Enligt åklagaren Emil Westlin har inget nytt hänt i förundersökningen. Några nya förhör har inte hållits med den misstänkte. Emil Westlin väntar också på svar på prover från SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium.

Tiden för att väcka åtal går ut nästa fredag, hinner du bli klar till dess?

– Det beror på hur snabba de är på SKL.

Under häktningsförhandlingen sa den misstänkte mannen att han inte minns något från den aktuella händelsen, att han inte känner igen sig i gärningen och inte är en våldsam person.