Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Locket på kring turer om chef

Kommunchefen i Åre kritiseras för att ha utan förvarning ha sagt upp socialchefens förordnande. Men få vill kommentera ärendet.

Förra fredagen fick Lena Modigh Larsson beskedet att hennes förordnande som socialchef i Åre kommun hade sagts upp. I tisdags informerades politikerna i socialnämnden av kommunchef Per-Eric Magnusson.

Som högste tjänsteman i kommunen är det han som avgör vilka chefer som får fortsätta när ett förordnande löper ut. I det här fallet tvekade han och behövde betänketid.

Länstidningen ringer runt till politikerna i socialnämnden för att få veta vad kommunchefen sade på sammanträdet. Men de flesta lägger locket på.

– Det får du prata med kommunchefen om. Hej då, säger en ledamot och lägger på luren.

En annan konstaterar att frågan är så pass känslig att det vore dumt att uttala sig. Ytterligare en känner att det inte är en fråga för politikerna och att kommunchefen själv får välja vilken information som ska gå ut till medierna.

Trots den knapphändiga informationen kommer det fram kritik mot kommunchefens agerande i frågan.

– Det är en väldigt olycklig hantering från kommunchefens sida. Det blev hastigt och väldigt underligt att han inte hade en dialog med oss i nämnden hur Lena fungerar i verksamheten, säger Ann-Marie Johansson (S) som är andre vice ordförande i socialnämnden.

Kommunchefen själv vill tona ner allvaret. Han låter dessutom meddela att han nu har bestämt sig för att förlänga Lena Modigh Larssons förordnande som socialchef. Han vill däremot inte gå in på varför han först tvekade eftersom han inte kan kommentera enskilda personalärenden.

– I det här fallet ville jag få mera tid och den tiden har jag fått nu, säger Per-Eric Magnusson.