Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LO-facken: "Kryssa Gunnar"

Folkhälsofrågorna har stått högt på dagordningen under den här mandatperioden. Men han driver även idrott–, jakt– och skoterfrågor.
Gunnar Sandberg, 48 år från Häggenås, kandiderar till sin fjärde mandatperiod i riksdagen.

Under sina tre mandatperioder har han även hunnit med att bli pappa till tre flickor och därmed varit pappaledig under perioder och sett svårigheterna med att få livspusslet att gå ihop.

Han är också ordförande i Lit-Häggenås S-förening och Häggenås sportklubb. Förutom det, ordförande för Jämtland-Härjedalens skidförbund, där han för två år sedan anställde skidåkaren Mattias Fredriksson i projektet som ska mynna ut i en världscuptävling i länet den 14-15 februari nästa år.

– Då vill jag se fulla läktare så vi kan visa att detta är årets bästa världscuptävling. För det är genom sådana tävlingar som länet kan utvecklas, slår han fast.

Nu vill Gunnar Sandberg fortsätta i riksdagen. Han hoppas att hans parti får majoritet så han kan utnyttja sina nätverk och kontakter som han skaffat under åren.

Det är Anna-Caren Sätherberg och Gunnar Sandberg som toppar riksdagslistan för Socialdemokraterna i länet. Att (S) får något tredje mandat tror han inte på.

Nämn några frågor där du vet att du har haft ett stort inflytande i riksdagsarbetet?

– Det är folkhälsofrågorna, nu finns de med i valmanifestet tillsammans med jobben och skolan. Konkret handlar det om arbetsmiljösatsningar på arbetsplatsen kopplat till ersättningsnivåer.

– Jag har skrivit jaktmotioner, eftersom jakt konkret berör vårt län. Jag har fokus på vad som är bra för Jämtland. Sedan handlar det förstås om vägar och järnvägar liksom landsbygdsprogrammet.

Två motioner som han fått igenom är en om fjälljakt och en om tillgänglighet till jakt, att det inte får bli för dyrt.

Nu startar personvalskampanjen på allvar, vad tänker du trumma för ute på gator och torg?

– Jag vill i första hand att de ska rösta på Socialdemokraterna, det är mitt huvudmål att vi får bilda regering i höst. Då tänker inte jag så mycket på personalval, det blir fel fokus. Jag vill få ut Socialdemokraternas förslag och att de är så genomarbetade att de är det bästa alternativet.

– Min erfarenhet och mitt sociala närverk är mina styrkor.

Oroar du dig över att SSU tänker kampanja för Kalle Olsson på plats nummer fyra?

– De jobbar för sin ungdomskandidat, det är inget konstigt.

Kommer LO-facken att kampanja för dig och hur går det till i så fall?

– De kör "Kryssa Gunnar" ute på arbetsplatserna.

Vilken fråga brinner du mest för?

– Jobben är det viktigaste, det är de som skapar tillväxt och ser till att det blir pengar till välvärd och pensioner. Vi måste bygga på det vi är bra på och Mittuniversitetet ska ses som en motor.

– Staten ska se till att det finns förutsättningar till en bra hälsa, kostnaderna för sjukvården är gigantiska. Ta rökning exempelvis som kostar vården mycket pengar varje år. Därför vill jag förbjuda rökning.