Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LO-chefen begär självrättelse

LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin har begärt självrättelse hos Skatteverket.
Hon borde ha tagit upp sin makes boende på semesteranläggningen Riva del Sole som en skatteförmån.

Annons

– Jag är den förste att beklaga att vi inte hade rätt information och jag har i dag informerat styrelsen om detta, säger Wanja Lundby-Wedin till TT.
Lundby-Wedin är styrelseordförande i semesteranläggningen Riva del Sole i Italien. Där brukar hon tillbringa sex dagar varje år, varav ungefär hälften av tiden viks för styrelsemöten.
Liksom de andra styrelsemedlemmarna – bland dem TCO-basen Sture Nordh – tar hon med sig maken, som bor gratis i hennes dubbelrum. Det är en skattepliktig förmån, men det säger sig Lundby-Wedin inte ha känt till.
– Jag är den förste att beklaga att vi inte hade rätt information om skattskyldigheten och förmånsbeskattningen och jag har i dag informerat styrelsen om detta, säger Wanja Lundby-Wedin till TT.
– Jag har i dag måndag gått in med en begäran om självrättelse hos skattemyndigheten från 2001, vilket var det år då jag inträdde i LO:s styrelse.
För i år handlar det, enligt Lundby-Wedin, om ett skattetillägg på hennes inkomst på runt 2 500 kronor.
Reaktionen från övriga ledamöter i styrelsen efter informationen blev enligt Wanja Lundby-Wedin att man tyckte det var olyckligt att det blev fel. Men styrelsen konstaterade samtidigt att fel faktiskt kan uppstå.
– Det blev ingen stor diskussion om detta, säger Wanja Lundby-Wedin. Men den här felaktigheten och uppmärksamheten slår mot hela organisationen och det är olyckligt.

Mer läsning

Annons