Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LN 91 drar sig ur division 1 efter spelarbrist och pressad ekonomi

Mitt i Allettan fattade LN 91 beslutet: Klubben drar sig ur hockeyettan inför nästa säsong.

Annons

Det är både det bristande spelarunderlaget i närområdet och den hårt pressade ekonomin som får LN 91 att hoppa av division 1-satsningen.

Nordmalings kommun har redan gått in med stödåtgärder för att klubben ska kunna klara likviditeten och slutföra seriespelet i Allettan den här säsongen.

– Vi har en extremt snål budget och betalar inte ut en krona i lön till våra spelare. Det enda vi kan dra ner på är möjligen materialkontot och det är inte mycket. Vi har en dyr resebudget, säger LN 91:s ordförande Conny Backman till Västerbottens Folkblad.

– Dessutom har vi för få juniorspelare och det är ett alldeles för stort steg från ett J18-lag till ett A-lag i ettan. Division 1 är elithockey på en hög nivå, så enkelt är det.

Tränaren Lars Karlin väljer även han att hoppa av tåget efter sex år i klubben:

– Det är tråkigt att man inte kan behålla ett lag i division 1, för det steget behövs för hockeyns utveckling i den här regionen, säger Karlin till VF.

LN 91:s beslut får sannolikt också konsekvenser för Nälden, som tvingas kvala senare i vår för att säkra nytt kontrakt i ettan.

Allt talar nu för att tre av fyra lag i den kommande kvalserien får spela division 1-hockey nästa säsong.

Mer läsning

Annons