Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljuvt oljud fick Torget att gunga

Teddybears

Torget

Lördag

Antingen ska man hata Teddybears eller så älskar man dem. Jag måste erkänna att jag tillhör den senare kategorin. När bröderna Åhlund och Patrik Arve skickar ut sina tunga syntslingor med dubbla trummor som komp, så har jag förtvivlat svårt att stå still. Och jag var tydligen inte ensam. Hela torget gungade med från första rytmen till avslutande Punkrocker.

Det har snackats om det var rätt att sätta Teddybears som avslutning efter presidenttalat. Röster har tyckt att Winnerbäck skulle ha haft den platsen. Och nog drog Winnerbäck lite mer folk till sin spelning. Under Teddybears konsert så fanns det luckor där det inte stod folk. När Winnerbäck mumlade i miken, fanns det knappt rum att lyfta på benen. Men det var nog rätt i alla fall att låta Teddybears avsluta. Winnerbäck må vara en höjdare på allsång, men Rigo och Swingfly var inte speciellt tråkiga de heller.

Jag kan inte låta bli att tycka att inledningen är snudd på fenomenal. Jag måste erkänna att jag är riktigt svag för både Get mama a house och Rocket scientist. Men visst, med deras nya album Devil's music så kan man påstå att de uppfinner hjulet en gång till. Musiken är i grunden ren pop som har blivit inbakad med en elektronisk dansdeg med hårdrocksgitarrer som glasyr. Och på skiva så låter det inte lika intressant. Men okej, jag är svag för Daft Punk och tillsammans med Devil's music har jag Homework i min Ipodspellista. Likheterna finns. Men väl live, med björnmasker, ljuset och den snygga dekoren med tv-skärmarna och de dubbla trummisarna, så blir det något helt annat. Det blir ett våldsamt oljudsparty med blytunga beats och syntslingor som viner runt öronen.

Ingen stod still. Ingen kunde stå still. När Hey Boy, Cobrastyle och en uppdaterad version av Rock n' roll highschool vräktes ut ur högtalaranläggningarna kändes det som om marken under mig började skälva. Och det berodde enbart på att alla dansade och alla såg glada ut.