Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusstark vidvinkelmodul till Ricoh GXR

/

Till sommaren kommer Ricoh med en telemodul till GXR.

Annons
Till sommaren kommer Ricoh med en telemodul till GXR. Men redan under vintern kan en vidvinkel på 28 millimeter med ljusstyrka 2,5 och APS-C-sensor nå butikerna.

En modul eller enhet till Ricoh GXR betsår av objektiv, sensor och processor. Idag finns två moduler. En med kompaktkamerasensor och zoom motsvarande 24-72 millimeter. Den andra har en sensor i APS-C-format och makroobjektiv motsvarande 50 millimeter.

De nya enheterna kan komma att justeras något och datumen för lansering är inte helt spikade, men troligen kommer telemodulen att komma under sommaren och vidvinkelmodulen under vintern.

P10 28-300mm/3.5-5.6 VC
Telemodulen P10 med bildstabilisering har en brännvidd motsvarande 28-300 millimeter och ljusstyrka 3,5-5,6. Sensorn är av CMOS-typ. Enheten får också ett höghastighetsläge och möjlighet att fota i råformat.

A12 28mm/2,5

A12 heter den nya vidvinkelmodulen. Sensorn är i APS-C-format. Modulen ger motsvarande 28 millimeter och ljusstyrka 2,5. Den har också utrustats med en manuell fokusring.

I Kamera & Bild nummer 03/2010 kan du läsa Magnus Fröderbergs test av Ricoh GXR. Några första intryck av modulsystemet kan du däremot se i det här webb-tv-inslaget.


/Elin Parmhed

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons