Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusberg: Jag lämnade inte skeppet för att smita undan

– Jag lämnade inte skeppet för att smita undan!

– Ragunda kommun var på väg mot ett bättre resultat än prognosen när jag sade upp mig.

Ragundas nyligen avhoppade kommundirektör Åke Ljusberg, bemöter uppkomna insinuationer att han skulle ha tagit sitt beslut att lämna jobbet då det stod klart vad kommunens revisorer skulle offentliggöra.

LT rapporterade i gårdagens tidning om revisionsberättelsen där revisorerna inte varit särskilt nådiga mot den sargade lilla östjämtska kommunen.

– Prognosen låg på minus 12,7 miljoner när jag tillträdde jobbet i augusti, och då var inte en rad engångskostnader inräknade.

Efteråt har bland annat en skuld till Vägverket och ett par avgångsvederlag, totalt runt sex miljoner tillkommit.

Revisorerna fastställde ett minus på 11,4 miljoner.

– Alla som lyssnade på mig när jag tillträdde jobbet fick höra att vi till att börja med stod inför en stor smäll, nämligen 2009 års bokslut, och att man då skulle få höra hur allt ska gå åt pipan med kommunen.

– Jag klargjorde det här för hela personalen i kommunhuset.

Ljusberg uppgav att man vid stundande bokslutsprognos för 2010 kommer att kunna redovisa ett antal plusmiljoner för att kunna börja beta av de tidigare minusresultaten.

– Jag är förvissad om att den kommande prognosen kommer att ge mig rätt.

– Jag är mycket nöjd över att vi på så kort tid lyckades sänka kostnaderna med runt fyra miljoner för 2009 och har lyckats ta fram en årsbudget i balans för 2010.

– Jag lämnade kommundirektörsjobbet av precis de skäl som jag angav då jag sade upp mig, nämligen samarbetsproblem med fyra av kommunens politiker.