Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljummen blomkålssallad med granatäpplesås

En matig och knaprig blomkålssallad med hel dinkel, pumpafrön, röd lök och fetaost.

Annons

4 portioner:

2 dl matvete eller hel dinkel

500 g blomkål

2 msk smör-&rapsolja

1 rödlök

150 g fetaost

3 dl rucola

1 dl rostade pumpafrön

Granatäpplesås:

2 dl matyoghurt

1 dl granatäpplekärnor

2 krm salt

0,5 dl granatäpplekärnor

2 msk olivolja

Så här gör du:

Koka dinkel eller matvete enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Skär blomkålen i bitar och lägg ner i kastrullen när det återstår cirka 4 minuter av koktiden. Rör ner smör-&rapsolja. Skala och skiva rödlöken. Bryt osten i bitar och vänd ner tillsammans med lök, rucola och pumpafrön. Strö granatäpplekärnor och ringla olivolja över salladen. Servera med såsen.
Receptet kommer från Arla.