Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljummen blomkålssallad med granatäpplesås

En matig och knaprig blomkålssallad med hel dinkel, pumpafrön, röd lök och fetaost.

4 portioner:

2 dl matvete eller hel dinkel

500 g blomkål

2 msk smör-&rapsolja

1 rödlök

150 g fetaost

3 dl rucola

1 dl rostade pumpafrön

Granatäpplesås:

2 dl matyoghurt

1 dl granatäpplekärnor

2 krm salt

0,5 dl granatäpplekärnor

2 msk olivolja

Så här gör du:

Koka dinkel eller matvete enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Skär blomkålen i bitar och lägg ner i kastrullen när det återstår cirka 4 minuter av koktiden. Rör ner smör-&rapsolja. Skala och skiva rödlöken. Bryt osten i bitar och vänd ner tillsammans med lök, rucola och pumpafrön. Strö granatäpplekärnor och ringla olivolja över salladen. Servera med såsen.
Receptet kommer från Arla.