Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljudet som gav Tequila Sunrise en plats i Hollywood

/

Tequila Sunrise, från Östersund, får vara med och leka i Hollywood. En av bandets låtar ska vara med i filmen "Fire with fire" med skådespelaren Bruce Willis. Producerar gör rapstjärnan 50 Cent.

– Det känns overkligt, säger sångaren Joakim Ramstedt.

Annons

Låten som föll produktionsbolaget i smaken heter "That mustang sound" och beskrivs av upphovsmannen Joakim Ramstedt som en typisk Tequila Sunrise-låt: "en mittemellanseg låt i sydstatsrockgenren".

– De letade efter något i samma stuk som Lynyrd Skynyrd, som också bidrar med en låt i filmen. "That mustang sound" ska ackompanjera skådespelaren och nya stjärnskottet Josh Duhamel när han åker på stryk i en scen, berättar Joakim Ramstedt.

– Slagsmål var inget jag hade i tankarna när jag skrev låten, men den kanske är lite aggressiv, fortsätter han.

Dramat "Fire with fire" handlar om brandmannen Jeremy Coleman (Duhamel) som hotas av mannen han ska vittna emot. Naturligtvis tar han saken i egna händer för att rädda livet på den han älskar. Bruce Willis syns i rollen som polisen Mike Cella. Filmen har premiär i USA i år.

#Vad betyder det här för Tequila Sunrise?

– Just nu är jag så chockad över att vi lyckats komma med i filmen att jag inte hunnit tänka på det. Men det är klart att det vore kul att ta en sväng till USA, säger Joakim Ramstedt.

Tequila Sunrise släppte sin debutskiva "Last day with you" förra året.

Mer läsning

Annons