Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livsfarlig färg på bussarna

Det har kommit mycket kritik och synpunkter på den svarta färgen på Länstrafikens bussar.

Från resande, från NTF:s ordförande, från polisen, från förare, från en statlig myndighet som sysslar med vägforskning och trafiksäkerhet. Alla är överens om att svart är märkligt, konstigt eller olämpligt, ja rentav den farligaste och olämpligaste färgen. När vd:n Nils Harward hör dessa synpunkter, då säger han helt frankt: ”En enhetlig färgsättning. Det här är inget stort problem, vi är jättenöjda!” 

Hur vet du att det inte är ett stort problem, hösten och vintern är ju inte här än. Och hur kan du vara jättenöjd? Att färgen är enhetlig är bra - att den är svart är dåligt, så enkelt är det. Hur kan du vara nöjd med att alla utom du är missnöjda?

Gör nu inte det här till en prestigefråga. Vi skattebetalare och resenärer vill ha trafiksäkra färger på bussarna, säkerheten är viktigast och överordnad allt annat. Tänk till en gång till, och ändra innan vintern, så att vi kan känna oss trygga att vänta på bussen och resa med den.

Erling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel