Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liveupplevelser och musikfilm hos Regina

Monty Python är Bio Reginas första Live på bio-arrangemang. Men inte det sista.

"Live på bio" är egentligen inget nytt i länet. I Bräcke på Folkets hus har biopubliken kunnat uppleva direktsänd opera sedan länge. Järpen bion har också kunnat ge besökarna upplevelser i realtid ett tag. Och nu är det alltså Bio Reginas tur att ansluta sig till konceptet som redan finns hos 170 biografer i Sverige.

– Bräcke hjälper oss med söndagens livesändning eftersom de har mer erfarenhet, säger Johanna Gadd som poängterar att Regina inte har någon lust att konkurrera vara sig med Bräcke eller Järpen.

– Vi ska samarbeta, men hur vet vi inte exakt i nuläget. Kanske får vi nischa in oss på något, musikal, teater, rockkonserter. Vi får se.

Under Yranveckan blir det Musikfilmsfestival under Reginas tak på Gamla Tingshuset från torsdag 31 juli till söndag 3 augusti. Bland annat visas Beatlesdokumentären "A hard days night", en förhandsvisning som Regina är först ut i landet med. Förutom den sänds också Rolling Stones konsert "Sweet summer sun" i Hyde Park, "Jag är min egen Dolly Parton" och "En film om Olle Ljungström.

Annars är Bio Regina i flyttagen. 22 augusti nyöppnar de i sina nya lokaler på Prästgatan.