Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livemusik, allsång och tal av Beatrice Ask – här kan du fira nationaldagen i Härjedalen

Om två veckor, 6 juni, är det Sveriges nationaldag. Nationaldagen firas på många platser runt om i Härjedalen, och den firas med sång och dans.

Hembygdsgården i Hede

På Hembygdsgården i Hede firas nationaldagen mellan klockan 12.00 och 15.00 med sång och musik från utescenen, kakfrossa tipsrunda för barnen och boksläpp av bygdebok nummer 37. Lars Bygdén välkomnar nya svenskar klockan 13.00.

Fornminnesparken i Funäsdalen

Om du vill fira nationaldagen i Fornminnesparken börjar firandet med samling vid Härjedalens fjällmuseum klockan 13.00 för gemensam marsch till Fornminnesparken. Väl där spelar Nina Nylander näverlur och det bjuds på spelmansmusik och sång av Stefan Ström och sång av Beatrice Vall. Gottfrid Jonsson delar ut smycken till nyfödda och välkomnar nya svenskar.

Hembygdsgården i Vemdalen

Kaféet i Hembygdsgården öppnar klockan 10.30 och klockan 11.00 är det andakt i Hembygdsgården ledd av kyrkan. Klockan 12.00 är det allsång med Vemdalskören med utdelning av diplom och förtjänsttecken. Kommunalråd Anders Häggkvist delar ut gåvor till nyfödda och nya svenskar. Klockan 13.30 pratas det om föreningelivet i Vemdalen med Vemdalens IF, Vemdalens snöskoterklubb, GT-gården, Företagarföreningen, Hån och Vemdalens fiskevårdsförening och Vemdalens hembygdsförening.

Läs också: Modi Alkwas tänkte kapa linan – drog upp öring på 13,9 kilo: "Jag var säker på att det var en gädda"

Hembygdsgården Gammelträde i Ytterhogdals hembygdsförening

Firandet vid Hembygdsgården Gammelträde pågår mellan klockan 11.00 till 15.00. Där bjuds det på musikunderhållning av BridgeBand, mottagande av svenska flaggan, som levereras av mc-ordonnans i Hemvärnet. Jan-Erik Svensson välkomnar nya medborgare.

Gammelgården i Sveg

Klockan 12.00 börjar firandet på torget i Sveg. Wolfman cruisers bjuder på åktur från torget i Sveg till Gammelgården. Om upphämtning önskas, ring Lasse Lind på telefonnummer 070-217 89 96 för att boka senast dagen innan.

På Gammelgården startar firandet klockan 13.00 med bland annat flagghissning, nationalsång och tal av Svegsbördige riksdagsledamoten Beatrice Ask. Thomas Wiklund delar ut minnesgåvor till nyfödda barn och hälsar nya svenskar välkomna. Kulturskolan framför musik och sång och barnbibliotekarie Erik Larsson ordnar tipspromenad.

Källa: Härjedalens kommun