Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIVE-TV: Regeringen tillåter besöksförbud på äldreboenden – men partners undantas

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Statsministern Stefan Löfven meddelande under extrainsatt presskonferens att Folkhälsomyndigheten nu får möjlighet att införa lokala besöksförbud på äldreboenden.
– Vi möter nu ett mycket farligt virus, tusentals har dött i vårt land, människors liv står helt enkelt på spel, säger han.

Om ett besöksförbud införs undantas make, maka eller partner.

– Ett besöksförbud ska inte införas lättvindigt, det är en avvägning mellan smittskydd, liv och hälsa och behoven av att kunna träffa nära och kära, säger socialministern Lena Hallengren.

Folkhälsomyndigheten får nu efter regeringens beslut möjlighet att införa lokala besöksförbud på särskilda boenden i dialog med regionala smittskyddet.

– Besöksförbud får aldrig vara en ersättning för att tackla de problem som gör att smittan nu åter sprids, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson.

LIVE-TV: Se sändningen från Expressen TV här: