Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIVE-TV: Ny lag har presenterats – Stefan Löfven: ”Nu är prioritet att stoppa smittspridningen”

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Regeringen har som väntat gått på Folkhälsomyndighetens linje och fattat beslut om att stoppa alla evenemang med fler än 500 personer. Förbudet gäller från midnatt och det gäller tills vidare.

På pressträffen deltar även socialminister Lena Hallengren, justitieminister Morgan Johansson samt rikspolischef Anders Thornberg.

Ytterligare fyra personer i länet smittade av coronaviruset

Regeringen väntas stoppa evenemang med fler än 500 personer

TV: Se hela pressträffen med statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, justitieminister Morgan Johansson samt rikspolischef Anders Thornberg:

På pressträffen meddelade statsminister Stefan Löfven att regeringen i kväll fattat beslut om att stoppa sammankomster med fler än 500 personer, enligt Folkhälsomyndighetens framställan.

– Det är ett unikt beslut. Ingen svensk regeringen har någonsin använt den här möjligheten tidigare, säger justitieminister Morgan Johansson.

Förbudet gäller i hela Sverige från och med midnatt, natten mot torsdag, och det gäller tills vidare.

– Den som går emot förbudet riskerar böter eller fängelse upp till sex månader, berättar Morgan Johansson.

Förbudet gäller allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som exempelvis demonstrationer, konserter, idrottsevenemang och mässor. Förbudet gäller inte människor som vistas i större folksamlingar på exempelvis tåg, torg och köpcentrum.