Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIVE LÖRDAG 19.00: Idrottare från hela världen samlas i Östersund – se invigningen från Special Olympics Invitational Games

450 deltagare från 19 länder kommer till länet för att delta i Sweden Invitational Games i helgen. På lördag 19.00 direktsänder vi invigningen till tävlingarna från Stortorget i Östersund.

Annons

I december beslutade Svenska Parasportförbundet att ställa in Special Olympics i Östersund och Åre. Istället ser arrangörerna Special Olympics Invitational Games – som egentligen skulle vara en slags "förfest" till de riktiga spelen – som huvudarrangemang.

– När Special Olympics World Winter Games 2021 ställdes in på grund av att de inte kunnat samla in de resurser som krävs känns det viktigare än någonsin att stötta och bidra på det sätt vi kan, säger Karin Stolt Halvarsson, kommunikationschef på Jämtkraft i ett pressmeddelande.

Tävlingarna pågår mellan 1-4 februari. På programmet finns fem sporter med: Alpin skidåkning, innebandy, snöskolöpning , längdskidåkning och konståkning.

Den alpina skidåkningen kommer utövas i Duved, resten av grenarna utspelas i Östersund.

Vi sänder invigningen av tävlingarna direkt från Stortorget på lördag, 19.00.