Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Litzell fick stryk i Finnkampen

Simon Litzell lyckades bäst av de tre jämtarna i Ungdomsfinnkampen. Östersundaren var ändå missnöjd eftersom han bara blev tvåa i spjuttävlingen.

Helgens stora friidrottshändelse var förstås Finnkampen i Helsingfors. Sverige vann dubbel i seniorkampen – för första gången i Helsingfors sedan 1986. Ungdomarna fick dock stryk i båda matcherna.

Pojkarna föll med 92–107, flickorna med 86–112.

De tre deltagande jämtarna, Klara Bogfors, Hallen, Lovisa Sjöstrand, Castor och Simon Litzell, Hässelby (boende i Östersund), lyckades alla bra, men utan att nå en femstjärnig insats.

Bogfors var fyra på 100 meter. Hennes 14.30 var endast 16 hundradelar från segern.

Sjöstrand tog en tredjeplats i diskus, efter att ha gått om en av finskorna i det sista kastet.

Litzell var storfavorit i spjut, men fick spö av Oliver Helander. En kraftig missräkning.

– Det var en fantastisk spjuttävling. Oliver hade 79 meter och Simon 76.99. Trean hade 76.92, berättar pappa Christer.

Med tanke på säsongen som helhet kan dock Simon Litzell knappast vara missnöjd.

– Han har kastat långt sedan i maj och aldrig varit under 74 meter. Jämnheten är också en styrka. Dessutom är det svårt att hålla exakt samma höga nivå en hel säsong.

Helander och Litzells resultat blir ännu bättre när vi betänker på vad medaljtrion gjorde nyligen i ungdoms-OS i Kina. Där kastade vinnaren "bara" 74 meter. Litzells årsbästa är 80.04.

Vad är planen för nästa år?

– Nu är det färdiglekt. Nu blir det bara seniorspjutet. Det stora målet är JEM i Eskilstuna i juli, det första juniormästerskapet någonsin i Sverige,