Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Littlest Pet Shop

(EA)
Ålder: 3+
Format: Wii, DS

Annons
Betyg: 1 Om man hårdrar det så finns det två typer av barnspel till konsol. I ena ringhörnan finns spel där utvecklarna har tänkt till och bjuder på en utmaning som är pedagogisk, samtidigt som barnet kan lära sig fingerfärdighet och öva upp sina reflexer.
Sen finns det titlar som går ut på att spela meningslösa minispel som i sin tur gör att man kan kan köpa kläder och spöka ut "gulliga" hästar och kattungar. Den sistnämnda kategorin riktar sig ofta till unga tjejer och verkar vara gjorda för att fostra dem till "goda" shoppingberoende kvinnor.
"Littlest Pet Shop" tillhör den senare kategorin. Spelet går ut på att adoptera sockersliskiga husdjur som man ska spöka ut med ännu mer sliskiga kläder, glasögon och annat tingeltangel. Det verkar inte finnas något mål, förutom att skaffa så många djur och prylar som möjligt och det gör man, som sagt, genom att spela minispel som är så tråkiga att man börjar längta efter att skrubba toaletten.
Det snackas ofta om farliga dataspel och jag skulle vilja påstå att den här typen av spel borde klassas bland de värsta. "Littlest Pet Shop" är nämligen totalt intelligensbefriat och klart själsdödande.

Mer läsning

Annons