Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Little King’s StoryVårens i särklass bästa Wii-spel

/

Rollspel, strategi och sagoäventyr.
”Little King’s Story” är verkligen ett äventyr som blandar och ger. Och resultatet av mixen är vårens bästa spel till Nintendo Wii.

Annons

Betyg: 4 Det är onekligen ett rutinerat gäng som står bakom vårens stora sagoäventyr till Nintendo Wii.

”Little King’s Story” är utvecklat av legendariska japanska spelskapare som Yashiro Wada (Harvest Moon), Hideo Minaba (Final Fantasy XII) och Youichi Kawaguchi (Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King).

Och med såna stjärnor bakom kulisserna ställs förväntningarna naturligtvis skyhögt.

”Little King’s Story” bjuder på en väldigt intressant mix av influenser från simulator-, strategi- och äventyrsspel.

Handlingen kretsar kring en liten pojke som hittar en kungakrona i skogen.

Det visar sig (naturligtvis) att han är ”den utvalde”, som ska ena landets sju kungariken och bringa harmoni i den lilla sagovärlden.

Och för att få resurser att utvidga sitt kungarikes gränser så måste den lille kungen ta med sig sina undersåtar på skattjakter.

Det kan handla om allt från att gräva i marken efter skatter till att jaga bort otrevliga, men gulliga, monster.

Fyndigheterna används sedan till att bygga hus, städer och träningsfaciliteter där du kan utbilda dina innevånare inom olika yrken.

När du byggt upp en varierande armé av olika klasser ger du dig ut i världen för att utmana de andra kungarnas riken.

Upplägget påminner en hel del om Nintendos ”Pikmin”-spel, fast med lysande kreativa inslag där du bygger upp din egen blomstrande sagovärld.

Utseendemässigt så har ”Little King’s Story” lånat friskt från en annan Nintendofavorit – ”Animal Crossing”. Och grafiken är riktigt vacker, med snygga mellansekvenser som ser ut som handmålade animerade filmer.

Musiken, som består av omarrangerade klassiska verk, gör också sitt till för att förstärka den mysiga atmosfären i spelet.

”Little King’s Story” är verkligen ett annorlunda spel som fångar spelaren. Även om de olika beståndsdelarna känns välbekanta så känns mixen väldigt fräsch.

Det finns massor att göra och det är lätt att glömma tiden när man förlorar sig i den mysiga sagovärlden. Om du gillar stämningsfulla sagospel så är ”Little King’s Story” vårens bästa och mest självklara köp till Nintendo Wii. Och det är en given hit för hela familjen – ung som gammal.

Mer läsning

Annons