Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lits hembygdskör

Kören har under 2013 haft många framträdanden, både separat och tillsammans med andra körer. Församlingsafton i Lits kyrksal med prästen Bo Lundmark. Kören sjöng vid påskens gudstjänster och givetvis sista april vid brasan, både i Lit och på andra platser.

I maj ordnade kören ett uppskattat musikcafe med allsång, fiol-och pianospel. Nationaldagen och midsommardagen var också givna tillfällen för kören att uppträda.      

Körens första sammankomst på hösten firades med surströmming på hembygdsgården. Tillsammans med Aspås, Häggenås och Kyrkås körer framfördes "Psalmen i centrum", både i Krokoms och Häggenås kyrkor och i Fåker.

Allhelgonahelgen och första advent sjöng kören i kyrkan och som ingående i Pastoratskören hade vi en adventskonsert i december. Häradsgården fick besök av Hembygdskören vid två tillfällen i december. "Carols vid Betlehem" och julottan var två sista körinsatserna för året.

Vid årsmötet för 2014 omvaldes Lars Eurenius som ordförande, Ida Bergman nyvaldes som sekreterare och Monica Eurenius fortsätter som kassör, körledare Martin Schiffer. Många funderingar kring olika aktiviteter kommande år diskuterades. Årsmötet avslutades med smörgåstårta och kaffe.        

Kerstin Landgren