Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Litet inflytande

Vi kanvälja mellan ett rött och ett blått block.
Det blir ett val mellan allmän eller enskild välfärd, mångfald eller enfald, trygghet eller oro.

För mig är detta val enkelt. Frågan är, hur ställer du dig, om du blir sjuk eller arbetslös?

Det är svårare att välja parti, då företrädare för de flesta riksdagspartierna röstat för enskild välfärd i samband med den så kallade ”ratificeringen” av Lissabonfördraget. Vilket i praktiken betyder att de frånsagt sig rätten, skyldigheten och möjligheten att föra en politik som gagnar dem som ska rösta på dem.

Därför blir valet till landsting och kommun betydligt mycket svårare då 80 procent av besluten som rör den enskilde eller kommunpolitiken tas i Bryssel, 15 procent tas i riksdagen resterande fem procent tas i kommunerna och gäller företrädesvis frågor om vilken skola som ska läggas ned eller ifall det ska vara remiss till länets akutmottagningar. Om Rönnberg ska få måla huset gult eller rött eller hur stipendier från ”Blomgrens familjefond 1810” ska fördelas bland de ungdomar från orten som söker högre utbildning.

I riksdagsvalet kommer jag dock att ge min röst till det block jag anser värna människan bäst.

Peter Lilja, Junilistan och oberoende demokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel