Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lite väl nykter alkoholpolicy av Vänstern

En person som aldrig cyklat, som själv åker bil och som helst vill att alla ska åka bil. Är denne person lämplig att besluta om byggnation av nya cykelvägar i staden?

Så går det nämligen till när socialnämnden ska besluta om serveringstillstånd för pubar, uteserveringar och restaurangen i Östersund.

Ordföranden i nämnden, Stefan Konradsson (V) har i lokaltidningen uttalat sitt avståndstagande från nyttjande av alkoholhaltiga drycker och ser helst att det blir kaffeserveringar istället.

Hur ska han kunna vara objektiv? Då förstår man plötsligt varför det är så svårt att utverka serveringstillstånd i Östersund och varför man läser alkohollagen till sin hårdaste tolkning.

Är det tillgången på alkohol man vill förhindra så är det fel ställe att angripa problemet. Dygnet runt finns det folköl på bensinmackarna. Sex dagar i veckan kan man köpa litervis med starksprit på Systembolaget. Man kan jäsa eget vin eller brygga eget öl.

Denna alkoholmängd kan man utan någon som helst kontroll från samhällets sida. På puben däremot får de inte servera uppenbart berusade personer.

Jag tror inte Konradsson med sin nykteristiska uppfattning är representativ för medborgarna. Jag anser att han och övriga politiker ska representera oss väljare och inte bara sig själv i frågor de beslutar om.

Vill vi kunna sitta ute de få soliga och varma dagar vi har och ta ett glas vin eller en kall öl så låt oss få göra det utan personliga värderingar i beslutet. Ingen tvingar nykteristerna att dricka öl, de serverar även vatten, kaffe, te och läsk.

I vänsterns värld är kanske alla lika men verkligheten är annorlunda.

Dags för rotation i maktens korridorer, kryssa in någon som verkligen representerar dig.

Per Edström (C),

kandidat till kommunfullmäktige i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel