Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lit klarade trycket – vann SM-guld

Favoriterna Lit höll för trycket och vann SM-finalen i Umeå. Skellefteå/Eskilsson fick sträcka vapen i finalen, precis som i fjol.
– Vi var det mer stabila laget, säger skippern Oskar Eriksson till SVT.

Ett som vanligt offensivt spelande Lit tog sig till final via 10–3 i kvartsfinal mot Sundsvall/Riksbyggen och 7–6 mot Skellefteå/Melin i semifinal.

Finalen, mot det ungdomliga Skellefteålaget Eskilsson blev jämn, till en början.

Avgörandet kom i omgång 4 då Oskar Eriksson satte en perfekt sten som tryckte undan Skellefteås poängsten och gav Lit en trea.

Det betydde att jämtarna gick upp till 5–2-ledning. Resten av matchen handlade i stort sett om ett bevakningsuppdrag. Slutsiffrorna stannade vid 7–4.

– Det här betyder mycket. Nu fick vi visa för alla att vi är bäst, att vi kan vinna alla matcher, menar Kristian Lindström.

– Vi har mer rutin än Eskilsson och slog dem även i fjol, insköt Oskar Eriksson.

Det andra raka SM-guldet är också ett tecken på att Lit positionerar sig som den solklara tvåan bakom Karlstad/Edin. Jämtarna har svarat för en mycket stark säsongsstart och höjt sin lägstanivå.

– Vi står oss bra gentemot Edin och klättrar på världsrankingen. Det som skiljer oss är att de har en högre högstanivå än oss, säger Christoffer Sundgren.