Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisa Nilsson

"Sånger om oss"

(Diesel/Sony Music)

Bästa låt: "Min tid i dina händer"

Annons

Det är inte riktigt rätt att kalla det här för en comeback för Lisa Nilsson har ju aldrig varit borta. Det har varit roller på film och i musikaler samt en rejäl flirt med Brasilien det senaste årtiondet. Men visst är detta något av en återkomst för det är länge sedan hon gav ut en skiva med pop på svenska.

Fast om hon 1992 hade "Himlen runt hörnet" är det mörkare moln på himlen nu.

Lisa Nilsson har skrivit det mesta av materialet med vapendragaren Mattias Torell och det är mogen kvinna som tar ton och som ofta reflekterar över sina livsval. Och som för det mesta verkar komma fram till att hon kunde ha valt annorlunda. Men det är så dags nu. Fast kanske kan man börja om på nytt? Hoppet finns där i mörkret.

Lisa Nilsson imponerar både som textförfattare och låtskrivare, men det är ganska så bredbent producerat, känns mycket 90-tal faktiskt. Jag hade gärna hört mer av de brasilianska influenserna.

Mikael Forsell/TT