Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lippertz bröt handleden före avspark

ÖDFF fick värsta tänkbara start i bortamatchen mot Täby. Målvakten Heike Lippertz bröt handleden på uppvärmningen.

När ingen reservmålvakt fanns tillgänglig fick vänsterbacken Tove Modin Brissler ställa sig mellan stolparna, en uppgift hon klarade med bravur.

– Tove gör verkligen en kanon match, och med tanke på omständigheterna så får vi vara ganska nöjda med resultatet, säger ÖDFF:s tränare Peter Andersson efter 3–3.

Trots sämsta tänkbara uppladdning inför matchen inledde ÖDFF spelmässigt kanonbra, men trots spelövertaget var det underläge i första halvlek.

– Vi inleder fantastiskt och spelar riktigt bra, men sen får de en kontring och gör 1–0, så i andra halvlek sa jag åt tjejerna att bara blåsa på, säger Peter Andersson.

Och att tjejerna tog åt sig av budskapet var tydligt.

– Lisa Landin gör mål två minuter in i andra halvlek, sen blir det fyra mål inom loppet av sju minuter, två för oss och två för dem, det blev riktigt svängigt där.

Dock lugnade spelet ner sig sista kvarten och blev ett ställningskrig där ingen var riktigt nära ett segermål.

För Peter Andersson blev detta en ny erfarenhet.

– Att det händer att målvakten bryter handleden precis när jag ropar ’’sista skottet’’ är så oerhört små, men det blir en lärdom och erfarenhet vi tar med oss.

Mest beröm för dagen förtjänar förstås Tove Modin Brissler.

Täby–ÖDFF 3–3 (1–0)

Mål: Sandra Nilsson, Lisa Landin, Anna Jonsson.