Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lions i Jämtland

Ett 40-tal Lions från de två nordligaste distrikten, 101 P och 101 N, har varit på studiebesök vid Jubileumskliniken, numera Cancercentrum i Umeå.

Vi hälsades välkomna av Lions Jorma Sandelin som överlämnade ordet till professor Roger Henriksson, som höll ett föredrag om cancer i dag och i morgon. Han informerade bland annat om att lungcancer tar fler liv än vad bröstcancer gör. Han talade också om att i september 2014 kommer en ny PET-MR-utrustning att invigas, detta tack vare en stor donation till fonden.

Verksamhetschef Elisabeth O Karlsson berättade om Cancercentrums verksamhet.

Vi besökte strålbehandlingsavdelningen där docent Thomas Asklund visade oss runt och informerade om olika behandlingsmetoder.

Håkan Hedman, chef för forskningslaboratoriet, informerade om deras verksamhet och att de tack vare insamlade medel kunnat investera i ny datautrustning.

Av Sven-Olov Nygren fick vi en fin beskrivning av terapiverksamheten vid patienthotellet Björken.

Vid den avslutande frågestunden fick vi våra frågor besvarade av de engagerade föreläsarna.

Flera klubbar passade på att överlämna gåvocheckar. Lions Club Åsarna överlämnade en check på 100 000 kronor. Lions Club Brunkullan överlämnade 15 700 kronor, nettot av en aktivitet arrangerad av tandläkare Katja Edling. Totalt överlämnades det 230 000 kronor till Lions Cancerforskningsfond i Umeå.

Text och foto: Kerstin Forsgren-Fredriksson