Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lions club Brunklubban

Lions club Östersund Brunkullan visade vårmodet vid sin traditionella modevisning i slutet av mars.

Deltagande firmor var Annorlunda, Ateljé Lisbeth, Boutique Ma Lou, CCB Mode, Fin In Under och Hulda på Höjda.

President Astrid Åsgårdh hälsade alla välkomna och ett särskilt välkomnande fick Natasha Andersson, som på inbjudan av klubben, visade sitt måleri på Konsthyllan. Sedan 22 år tillbaka har hon anordnat sommarläger för strålskadade barn från Tjernobylområdet, i  en ombyggd skola i Sotter i norra Bergslagen. Varje sommar tar hon och maken emot cirka 200 barn som får uppleva svensk sommar, äta sig mätta och få kläder och leksaker. All försäljning av hennes tavlor går till denna verksamhet. Liksom många andra ideella organisationer och privatpersoner bidrar klubben till detta läger. Hon berättade mycket livfullt om sin vilja att hjälpa dessa barn och har blivit känd som ”Roslagens moder Theresa”.

Till årets Lejonkvinna har klubben utsett Zandra Reppe med motiveringen att hon är en positiv förebild som bevisat att mycket kan man göra själv om man bara vill. Beskriver sig själv som en ”tjurskalle” för att nå dit hon vill. Hon ingick i den svenska landslagsgruppen i bågskytte vid Paralympics OS i Peking 2008. Nu satsar hon på OS i London 2012. Hon har en CP-skada och en hörselnedsättning, som hon själv tror ha bidragit till att hon blivit en bra skytt genom att kunna fokusera.Hon arbetar halvtid på Jämtland/Härjedalens handikappidrottsförbund. En penningsumma och diplom överlämnades av LP.

Det såldes lotterier med fina priser skänkta av företag och klubbens egna medlemmar, insamling av 50-öringar och begagnade glasögon samlades in.

LP Astrid Åsgårdh tackade alla som kommit och med en färgstark skara av modeller och butiksägare på catwalken blev åskådarna påminda om att det blir vår även i år.

Bengt Olov ”Orsa ”Arnsten bidrog som tidigare år till att höja stämningen med musik och Ville Fredriksson Lion Club Lit var ”handräckare” vid modellernas in- och utgång på catwalken.