Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linnea Stenklyft hoppar av från partistyrelse och verkställande utskott

Linnea Stenklyft lämnade först landstingsstyrelsen.
På lördagen hoppade hon även av från sina tilltänkta platser i den socialdemokratiska distriktsstyrelsen och dess verkställande utskott.

Linnea Stenklyft fanns inte på plats på kongressen i Härnösand. Kort meddelades bara från podiet att hon inte kandiderade till distriktsstyrelsen och verkställande utskottet.

Bakgrunden är att hon gick emot partilinjen om ortopediska operationer i Sollefteå i landstingsstyrelsen för en vecka sedan – och omgående hoppade av som vice landstingsråd.

Enligt uppgift lämnar hon och Sollefteåkollegan Åsa Sjödén även sina platser i landstingsfullmäktige med omedelbar verkan.

Partidistriktets ordförande Eva Sonidsson ser Linnea Stenklyfts avhopp från partiuppdragen som naturligt.

– Röstar man på ett annat parti så blir det en konsekvens. Det skulle vara svårt att sitta i distriktsstyrelsen för henne.

– Vi har högt i tak i partiet. Visst. Men måste förhålla sig till de spelregler som finns, säger Eva Sonidsson.

Om Socialdemokraterna i Sollefteå kommer att drabbas av medlemsflykt tycker hon är svårt att sia om.

– Den risken har man alltid. Men man måste vara beredd att ta ansvar och ta nya tag.

Partiet har 571 medlemmar i Sollefteå enligt verksamhetsberättelsen till kongressen. Det är drygt hundra färre än för fem år sedan,

I jämförelse har både Kramfors och Härnösand ökat medlemstalen under samma tid.

Och valet 2018 är redan förlorat i Sollefteå?

– Jag tror ändå folk ser att vi tar ansvar för ekonomin och för vårt program. Vi lägger inte ner allt i Sollefteå även om många verkar tro det, uppger Eva Sonidsson.