Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linnea blev lurad på bil och pengar

Linnea Cederlund valde att lita på kvinnan som ville köpa hennes bil.
Men när den bittra sanningen uppdagades valde Transportstyrelsen att gå bakom hennes rygg.
I dag har Linnea varken bilen eller pengarna.

– Jag känner mig jäkligt dum, lurad och det är bara väldigt mycket ångest när jag direkt tänker på det här, säger Linnea Cederlund.

Hon valde att släppa i väg kvinnan som ville köpa hennes bil, med bilen, med alla papper och med löftet att kvinnan skulle föra över pengarna till Linnea omgående. Så blev det inte. I stället blev det början på en långdragen soppa som ännu inte är slut.

– Jag skulle säga att jag kände mig väldigt trängd. Jag har sagt precis som alla andra att jag aldrig, aldrig, aldrig, skulle släppa i väg en bil med papper och allt. Så kommer det en människa och kör över en totalt. Och ja..., säger Linnea.

Historien tar sin början i slutet av juni i år. Linnea behövde bli av med sin Mercedes combi eftersom en framtid som student stundade. Hon la upp bilen till försäljning på köp- och säljsajten Blocket och väntade. Först hörde ingen av sig senare var det bara personer som ville byta sin bil mot Linneas bil som var intresserade. Tillslut valde Linnea att sänka priset på bilen.

– Den dagen hörde en kvinna av sig och ville köpa bilen samma dag. Jag tyckte att hon kunde vänta men hon menade att hon bara befann sig i Östersund under dagen för att sedan köra vidare söderut, säger Linnea.

Kvinnan kom i sällskap med sin syster och började omgående kritisera bilen och en diskussion om priset uppstod. Kvinnan erbjöd Linnea 19 000 men slutsumman hamnade sedan på 20 000 kronor.

Därefter uppstod problemen.

Linnea och kvinnan skrev på alla papper och kvinnan stoppade därefter ner registreringsbeviset på bilen i sin handväska och vägrar släppa det ifrån sig.

Kvinnan tog alla papper och försvann i bilen. Pengarna lovade hon att hennes pojkvän i Östersund skulle föra över till Linneas konto.

– Jag grät mig till sömns för då hade jag insett vad det var som hade hänt. Vad gjorde hon? Dagen efter kollade jag bankkontot och ringde min kontakt på banken. Jag fick reda på att pengarna skulle finnas på mitt konto senast klockan 12:00 den dagen om hon hade fört över pengarna kvällen innan, säger Linnea.

Men några pengar dök aldrig upp. Linnea försökte ringa kvinnan som skällde ut Linnea innan hon blockerar Linneas nummer och Linnes vänners nummer och sambons nummer när de försökte ringa.

– Jag är uppvuxen med att man ska visa respekt man ska lita på vad folk säger annars tror man ju inte på någon någonsin. Vem ska man då lita på, säger Linnea.

Linnea vände sig då till Transportstyrelsen för att be dem häva ägarbytet på bilen.

– Transportstyrelsen säger då att det är lite tidigt att stoppa ägarbytet och de säger att jag ska höra av dig under morgondagen i stället så skulle de kolla på det här, säger Linnea.

Det gör Linnea men då är det redan försent. Alla papper hade kommit in till Transportstyrelsen och de har i sin tur godkänt ägarbytet.

– Och ni kunde inte vänta frågade jag och fick veta att de nu inte kunde göra något. Men varför väntade de inte när de sa att jag skulle ringa tillbaka, frågar sig Linnea.

Hon är arg, frustrerad och ledsen. Hon har för länge sedan insett att hon agerat på ett helt felaktigt sätt och att hon litade på en kvinna som hon inte skulle ha litat på.

Linnea polisanmäler händelsen och den rubriceras som bedrägeri tills anmälan kort därefter läggs ner. Det med hänvisning till att det är ett civilrättsligt fall.

Samtidigt hittar Linnea sin bil till salu igen, för 5000 kronor mer, och det är den kvinnan som säljer den.

Här efter har Linnea själv lagt ut en annons på Blocket och varnat människor från att köpa bilen, hon har arrangerat en träff mellan kvinna och Linneas kompis för att få tillbaka bilen, men kvinnan drog sig ur, hon har skrivit brev till Transportstyrelsen för att få dem att utreda situationen som gick helt fel och hon har fått en förfrågan från Blocket om hon vill att de ska lämna in en polisanmälan. Hon har också kontaktat Kronofogden för att få information om vad de kan göra.

– Just nu är det mest att vänta för att se vad som händer. Jag har inte gett upp och visst folk kommer säkert tycka att jag är dum, naiv och blåögd som gjorde det här. Det var jag väl också men det kanske finns de som inte gör som jag gjorde när de läser det här, säger Linnea.