Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linne med clownkrage

/
  • 3  Resultatet.Ett par timmar med synålen och lite tålamod senare har man ett linne med festlig krage! Går att göra hur personligt man vill med olika färger på sidenbanden, val av linne eller t-shirt och smak. Sidenbanden fungerar dessutom som ett smycke i sig och halsband blir överflödigt med alla färger som man redan har runt halsen.
  • 2  Processen.Klipp sidenbanden i varierade längder – 6  och 15 cm – så att man enkelt kan vika dem innan man syr fast dem vid halsringningen på linnet.Sedan är det bara att efter egen smak sy fast sidenflärparna bredvid varandra.Jag valde att ta små men synliga stygn och slumpvis fästa de olika färgerna och längderna.Tips! Elda lite lätt med en tändsticka eller tändare i båda ändarna av sidenbandet så riskerar man inte att riva upp alla trådar när man syr.
  • 1  Materialet.Jag tänkte att man skulle förvandla ett enkelt vitt linne till en lekfull variant av en sorts clownkrage. I sommar funkar den utmärkt tillsammans med ett par shorts eller en kjol men redan nu med minusgrader utanför fönstret går den enkelt att kombinera med koftor och varmare plagg.Jag inhandlade ungefär tre meter sidenband i olika nyanser av grönt och blått. Finns på sybehörsaffärer och dylikt, ofta i en mängd bredder och färger.

När lågkonjunkturen sveper in över världen är shopping inte alltid det som står högst upp på listan över vad pengarna ska gå till. Men butikerna börjar fyllas av vårnyheter och garderoben längtar efter att uppdateras. Så vad gör man när förnuftet kanske måste tas till fånga och resurserna är små? Man DIY:ar! (DIY, do it yourself).

Annons

T rots att tiden för bara armar och ben är månader bort kan man lugnt börja förbereda garderoben. Style.com propagerar mode för varma dagar och vi i norr kan lätt haka på, i vår egen tappning.

I vår ligger fokus på mycket detaljarbete och säsongens färg är knallturkos, därför är det mer än passande att fixa en tröja med härlig krage i medelhavsnyanser.

Mer läsning

Annons