Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström och Lundin inledde späckad nöjeshelg

Vilket Spektakel! Anders Lundin stärkte självförtroenden och Jeanette Lindström bjussade på sin personliga musiksmak när Östersund visade upp sig från sin mest kreativa sida.

Annons

”Sätt ribban högt, men om det börjar kännas osäkert – sänk den”. Det var Anders Lundins budskap när han förmedlade insikter och tips till publiken i en fullsatt foajé under Spektakeldagarnas fredagseftermiddag. Programledaren, komikern och musikern talade om konsten att vara ganska bra och använde sig av sitt eget liv för att göra det. Själv har han, trots att han är både rädd och ängslig som person, till slut vågat och vunnit. Många gånger genom att ”fuska” sig modig och bra.

Som yngre ville han vara en kille som reste ensam i exotiska Indien, men kom bara på ett sätt att våga göra det – genom att skaffa sig resesällskap. Inför programledarrollen i ”Allsång på Skansen” tänkte han kämpa så mycket som möjligt för att bli lika älskad som Lasse Berghagen. Det blev sånglektioner, men beslutet att lära sig spela dragspel fick han ge upp.

Anders Lundin lyckades förmedla både humor och värme. Efter hans framträdande var det många som gick vidare till puben på Clarion grand hotel där Jeanette Lindström fanns på plats på en specialbyggd liten scen för att spela musik ur den egna skivsamlingen.

– Oj, en scen, tänkte jag först när jag kom hit. Jag har visserligen spelat skivor på krogstråket en gång, men jag är ingen erfaren dj, säger hon och skrattar.

Men det kanske var mindre viktigt. De flesta var nog mer nyfikna på vad en sångerska i världsklass kunde tänkas ha på sin lista över favoritmusik.

– Det är en blandning mellan pop, soul och jazz, bland annat Radiohead, Erykah Badu, Joni Mitchell och Miles Davis. Jag älskar att lyssna på musik och spela för andra, berättar hon.

Sångerskan, kompositören och textförfattaren Jeanette Lindström, från Ås, släppte kritikerrosade albumet ”Attitude & Orbit control” förra året. Skivan fick också en Grammis för Årets jazz.

Nu är hon nyligen hemkommen efter en lång Norrlandsturné där hennes låtar var arrangerade för storband. Efter Östersund väntar en hel del strögig, närmast en konsert på jazzklubben Fasching i Stockholm. Den 22 november är hon en av sex artister och låtskrivare som gästar klubbens husband under ledning av Monica Dominique.