Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindman tröttnar aldrig på favoritjobbet

/

Tusentals besökare och tv-sända tävlingar. Travdagarna innebär ett uppsving för hela Tåsjöbygden.
– De här tävlingarna är väldigt viktiga för Hoting, slår Sven-Olof Lindman fast.

Annons

Sven-Olof Lindman är ordförande i Västra Ångermanlands Travsällskap och Hotingtävlingarnas starke man. Ända sedan 1967 har han varit delaktig i de travarrangemang som arrangerats i Tåsjöbygden.

– Jag brukar säga att jag har tre hjärtan: mitt eget, travet och min fritidsanläggning som jag driver, säger han.

– Och jag har fortfarande inte ledsnat på det här. Jag är vad man kan kalla ett riktigt travfreak.

Under de senaste åren har arrangemanget vuxit kraftigt och numer är det lunchtrav man arrangerar under tävlingsveckans onsdag tv-sända över hela landet.

– Det upplever jag som en stor framgång för Hotingtravet. Följden av att loppen är på riksnivå är att travbanan fått högre status och att vi kan locka till oss bättre kuskar, säger Sven-Olof som menar att också bygden gynnas av travets verksamhet.

– Evenemanget har vuxit och innefattar nu en massa andra saker än bara de sportsliga. Det finns många aktiviteter att ägna sig åt under travveckan och det har gjort att en hel del människor från hela landet valt att årligen förlägga en del av sin semester hit.

Sven-Olof Lindman har ett exempel på travets betydelse för Hoting och Tåsjöbygden:

– 1979 ställde vi in tävlingarna på grund av hästhosta. Vintern efter det skrev Konsum i byn att omsättningen minskat på grund av det.

– Jag vet inte hur sant just det var, men tveklöst blir det ökad ruljans på affärsverksamheten i området under de här dagarna, säger han.

Mer läsning

Annons