Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindholm går in i "superkedja"

Elias Lindholm tillsammans med leksingarna Filip Forsberg och Jacob de la Rose.

Det ser ut att bli Sveriges drag mot Finland.

– Det är grundtanken, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

På lördag spelar Sverige sin andra match i JVM.

Då lär det bli tal om nya formationer i Juniorkronorna. Allt pekar på att Elias Lindholm och möjligtvis även Filip Sandberg kliver in i laget.

– Elias har fått klartecken att köra, så det är positivt. Sandberg väntar fortfarande på klartecken, säger Rikard Grönborg, som fick se Filip Sandberg träna på fredagen.

Då "Frölundakedjan" med Sebastian Collberg, Andreas Johnson och Alexander Wennberg visat sig pigg i träningsmatcherna, planerar Rikard Grönborg att hålla den intakt om möjligt under turneringen.

I stället lär Elias Lindholm hamna tillsammans med leksingarna Filip Forsberg och Jacob de la Rose.

– Det är grundtanken, ja. Det beror också på om alla är friska. Det är lite spåkula just nu, säger Rikard Grönborg, med tanke på att bland andra Sebastian Collberg varit sjuk och inte spelade hela matchen mot Schweiz.

Planen på en "stjärnkedja" med NHL-proffsen Forsberg och Elias Lindholm hyllas av bland andra Uffe Bodin, skribent på hockeysverige.se.

– Han och Filip Forsberg har väl kapaciteten att bli det största radarparet i hela JVM. Det kan bli en jättespännande kedja, säger han i webb tv-inslaget "JVM-kollen".

Huvudpersonen själv? Han hann knappt svara.

Under "mediatimmen" efter fredagsträningen fick Elias Lindholm 45 kaosartade sekunder på sig att prata med landets skrivande press.

Hur ska det bli att spela ett junior-VM på hemmaplan?
– Jag har inte spelat på två veckor, så det är oklart, men det känns bra på träning.

Vad är det som gjort att du inte kunnat spela tidigare?
– Jag har inte mått hundra.

Kan du utveckla vad det är som inte har varit bra?
– Nja, jag har inte mått hundra.

Rikard Grönborg säger att han spelar dig med Filip, vad säger du om det?
– Nej, men det känns bra. Filip är en bra spelare så det kan bli bra, hann en stressad Elias Lindholm svara innan han hotades med böter om han inte hann med spelarbussen tillbaka till hotellet.

Mot Finland har han chansen att låta spelet tala i stället.