Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindberg glänste i Huddinge

ÖGIF-talangen Oskar Lindberg imponerade stort när Huddinge höll innetävlingar i helgen.

– Jag har inte sett något liknande, säger hans tränare Hans-Åke Lund.

J/H-klubbarna hade ett 20-tal aktiva på plats. Sju av dessa tog pallplatser och allra bäst intryck gjorde alltså Oskar Lindberg.

Den 19-årige ÖGIF-löparen vann herrarnas 60 meter på 7.08, en av de bästa tider som någon jämte presterat på distansen. Henrik Ögren kan ha varit den ende som varit snabbare.

Fredrik Lindberg, före detta SM-guldmedaljör på 400 häck i ÖGIF, gjorde 6.90, men då som senior.

– Oskar är en naturtalang. Han har en enorm hoppförmåga. Jag har inte sett något liknande, säger Hans-Åke "Hubbe" Lund.

Det mest spännande med Lindberg är kanske att han börjat med friidrott så sent.

– Han tog kontakt med mig i somras och berättade att han varit i USA i ett år och börjat med friidrott. Han mailade resultat till mig som var mycket bra, berättar Lund.

Under det senaste halvåret har Oskar Lindberg tränat systematiskt och i helgen kom alltså det första beviset på att ÖGIF kan ha en supertalang i sina rullor.

– Jag tror att han blir näste jämte som går under 11 sekunder på 100 meter.

Vid sidan av Oskar Lindberg vann även klubbkompisen Anna Engelin och Castors Lovisa Sjöstrand varsin kklass. Engelin vann F16/800 meter efter ett snyggt och Sjöstrand tog hem kula i F17.

Övrigt att berätta från Huddinge:

ÖGIF:s Amanda Trense (–95), som går löpargymnasiet i Sollentuna, var tvåa på 800 meter för damer. Cani Mahmoud, Marieby, tog en tredjeplats i F15/kula.

Flest pallplatser noterade unge Oliver Danielsson, ÖGIF. Han var tvåa i höjd och på 60 meter samt trea i längdhopp.