Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linda Pettersson Bratt

Remembering (LPB Productions)

Betyg: 3

Linda Pettersson Bratt är ännu en av många skickliga jazzsångerskor här i världen, med röstteknisk skicklighet och vacker betoning. Remembering är en platta där musiken tagit ett steg tillbaka för att göra plats åt Pettersson Bratts stämma att sväva fritt. Det är en mjuk jazzkudde att vila öronen i. Stundtals spöklikt stämningsfull, stundtals mjuk som siden. Det är först i den svängiga jazzgospeln ”Testify” som bandet gör sig påmint, men redan i andraspåret ”You don’t have to be the sun” har Krister Jonssons hypnotiska gitarrslinga fångat mig.

Ibland kan det kännas lite väl stillsamt vaggande, när det lugnande tempot gränsar till sövande. Pettersson Bratt gör en bra version av klassikern ”Here’s to life” och även Marc Cohns ”I surrender”. För min del hade albumet dessvärre kunnat vara utan tolkningen av ”Que sera sera”.