Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda Isacsson leder "Robinson"

Annons


Linda Isacsson blir den första, ensamma kvinnliga programledaren för "Robinson", såväl i Sverige som utomlands.

-Det är kul att vara först i världen med något, säger hon.

Efter några år i malpåse har Anna Carrfors Bråkenhielm och produktionsbolaget Silverback lyckats sälja in urdokusåpan "Robinson" till TV 4. Deltagarna vaskas just nu ut bland 1500 anmälningar och efter nyår åker produktionsbolaget med de gamla Robinsonveteranerna tillsammans med nya deltagare och ny programledare till Filippinerna.

Inspelningarna sker på en öde ö i Palawans skärgård, ett område med fridlysta öar och parningsplatser för utrotningshotade havssköldpaddor.
Ingen tvekan alls

Linda Isacsson tvekade inte att bli programledare.

-Jag tycker personligen att jag är som klippt och skuren. Robinson är en del av tv-historien, det är dokusåpornas dokusåpa, och de ingredienser som "Robinson" har är det jag gillar mest: farliga djur, vildmark, överlevnadskonst. Att vara i naturen och se vad man kan göra med den.

TT Spektra: Är du naturmänniska?

-Det är oundvikligt om man är från Lappland. Det man har att roa sig med på fritiden är jakt, fiske, och fjällvandringar. Att paddla i fors och sådana saker.

Linda Iscasson har tidigare varit programledare för "Farmen" och "Bonde söker fru". Men just "Robinson" är den enda såpa hon själv skulle ha velat vara med i som deltagare.

Som programledare är hon förväntansfull inför "det sociala spelet" mellan deltagarna i en miljö de inte behärskar. Tittarna kommer att känna igen sig.

-Vissa små förändringar blir det, vi kommer att fokusera lite extra på det här med överlevnad. För att bli Robinson ska man kunna nacka en höna och göra upp eld. Men man ska också kunna manipulera och styra i gruppen.

Mer läsning

Annons