Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linda Gail Lewis slog liten publik med häpnad

I en stad som denna, där raggarbilar cruisar runt var och varannan helg, så är det lite underligt att endast 20 personer dyker upp till en spelning med Linda Gail Lewis och Johnny Cash-bandet Cash is king.

För de som inte vet vem Linda Gail Lewis är, så är hon Jerry Lee Lewis lillasyster. 63 år gammal, men ser knappt en dag äldre ut än 40. Med sig hade hon dottern Anne Marie Dolan, som är sambo med Joakim Arnell från The Refreshments. Linda Gail Lewis hade historier att berätta eftersom hon, tack vare sin bror Jerry Lee, har haft förmånen att träffa alla från Elvis, Chuck Berry, Little Richard ... tja, i princip hela den amerikanska rockhistorien. Anledningen till det skrala antalet betalande måste mer eller mindre ha berott på en miss från arrangörerna.

Johnny Cash gillar, mer eller mindre, alla. Bandet Cash is king tar till vara på hans låtar och gör även hans låtar med finess och med känsla för timing. Så de blir lite mer än bara ett coverband. Det svänger rejält stundtals. Dessutom får de hjälp av Anne Marie Dolan, som hoppade in och tog över June Carters del i låtar som "Jackson" och "Don't take your guns to town".

Bara detta borde ha dragit mer folk än 20 personer.

Här skulle jag nästan kunna redogöra för hur man promotar en artist och hur man marknadsför en artist. Det är ändå 2010 och några affischer eller tidningsannonser borde ha synts. Men jag avstår. Det inte är mitt jobb. I stället hyllar jag Cash is king för att de ändå går in och river av sina låtar och dessutom stundtals ser ut att ha roligt.

Någon som verkligen ser ut att ha kul på scenen är Linda Gail Lewis. Det spelar ingen roll att publiken består av 20 personer. Glad i hågen berättar hon om hur snygg Elvis var i verkligheten i jämförelse med bilder och på film. Samt bjöd in alla hem till hennes hus i Georgia.

Vissa amerikanska rockreliker har en tendens att tappa fart med åren. Connie Francis är det inte alls samma studs i som tidigare och Lesley Gore gick väl i pension vid 50 års ålder. Men Linda Gail Lewis har både röstteknik och pianoteknik som gör att man bara efter ett par sekunder sitter med ett fånigt flin på läpparna. Det bjöds på klassiker både från Linda Gails egna plattor, med även från hennes brors skivor och även gamla raggarklassiker som "Shake, Rattle and Roll", "Jambalaya" och en hissnande "Good Golly Miss Molly". När Linda Gail och Anne Marie Dolan flätar sina röster tillsammans i både ballader och rocklåtar så glömde man helt bort att tid och rum.

Det var en konsert som förtjänade mer stöd från Östersundspubliken. Men de lär nog få sin revansch tids nog.

Stefan Herdell