Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linda, en mognad artist med stor uttrycksfullhet

När Linda Pettersson Bratt nu återkommer till Jämtland för en kortare turné tillsammans med sin komptrio är det en delvis ny Linda vi möter.

En mognad artist, med stor uttrycksfullhet och stark inlevelse i en lika personlig som lyriskt lågmäld repertoar.

Musiken är till stor del hämtad från den nya skivan "Remembering" med ett mycket personligt om än mångskiftande låturval; från en halvsekelgammal slagdänga till egna, nyskrivna sånger.

Den gemensamma nämnaren finns i texten och Linda sjunger på det expressiva sätt, där texten alltid går fram. Lågmält och finstämt, men också genomträngande uttrycksfullt.

I onsdags var det premiär för Jämtlandsturnén i Revsundslogen, där en förväntansfull publik bänkat sig. Och förväntningarna infriades med råge i ett intimt och varierat program med många höjdpunkter.

Lindas egna låtar ”Här är Cornelia” och ”My philosophy” har ett mycket personligt uttryck i såväl musik som text, Doris Days gamla slagdänga ”What ever will be, will be” eller ”Que será, será”, som den också heter, fick en ny och sensuell uttolkning och i James Taylors ”The secret of life” visade Linda dessutom vilken säker visselkonstnär hon är. Men den vackraste och mest känslofyllda låten var nog ändå ”See me beautiful”.

Programmet avslutades med ett par riktiga utropstecken i form av den rytmiskt sugande ”Now” och Ray Charles-klassikern ”Hallelujah, I love him so” som extranummer.

Lindas komptrio sedan många år består av Lasse Ericsson, bas, Björn Höglund, slagverk, och Krister Jonsson, gitarr, som lyhört, fantasifullt och svängigt backar upp henne.

Kort sagt kan man konstatera att Linda Pettersson Bratt med övertygande säkerhet erövrat ny musikalisk mark. Det är helt enkelt en mognad artist som framträder.

Hör henne och komptrion i Kälom ikväll och i länskulturens svarta låda på lördag!

LO Rindberg