Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lina Andersson på andra plats

Annons


Lina Anderssons skidsäsong förstördes i fjol av kikhosta, men på lördagen i finska Kuusamo var svenskan tillbaka med besked. OS-guldmedaljören i lagsprint kom på andra plats i världscuppremiären i sprint.

Petra Majdic, Slovenien, vann överlägset. Bakom henne besegrade Andersson Justyna Kowalczyk i en spurt. Först dömdes polskan som tvåa men efter målfotogranskning ändrades beslutet.

-Jättekul med en andraplats. Jag var inte helt säker, först trodde jag hon var före men tv-bilderna visade ju tydligt att jag var först, sade Andersson direkt efter loppet.

Ida Ingemarsdotter slutade trea i B-finalen och blev således nionde kvinna.

På herrsidan tog sig Emil Jönsson till final men där hängde han inte riktigt med. En norsk trio gjorde upp om segern där Ole Vigen Hattestad var starkast före Tor Arne Hetland och John Kristian Dahl.

Emil Jönsson hade hoppats på seger i Kuusamos sprint men det blev en sjätteplats.

-Inför finalen bad jag vallakillarna att lägga på lite mer fästvalla men det blev för mycket. Men jag ska inte skylla på dem, det är jag som är ung och oerfaren, och jag har lärt mig något på det här, sade han otroligt besviken efter loppet.

Jesper Modin överraskade stort i sin kvartsfinal och tog sig till semifinal som tvåa. Satsningen räckte inte till A-final men han slutade på en åttonde plats efter en andra plats i B-finalen.

Björn Lind var fjärde snabbast i kvalet men än är inte den dubble OS-mästaren tillbaka i gammalt slag. Lind slutade på femte plats i sin kvartsfinal – orken tröt på upploppet och han föll från sin andraplats. Även Mats Larsson slogs ut i kvartsfinal när han åkte över mållinjen som sjätte och sista man. Britta Norgren åkte också ut i kvartsfinal.
Annons