Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lilla Namo

"Tuggare utan gränser"

(Baba Recordings)

Bästa låt: "Lever som vi lär"

Lilla Namo fick tusentals ögonbryn att höjas när hon släppte singeln "Haffa guzz" förra sommaren. Med glimten i ögat rappade 25-åringen om att hon skulle jaga tjejer på heltid om hon var kille. På debutalbumet "Tuggare utan gränser" får dock humorn stå tillbaka för allvarligare textrader. Missriktad nyliberalism och stereotypa bilder av förorten står i skottgluggen för rapparens skarpa tunga.

"De vill centralisera ekonomin, skapa stora köpcentrum, du bort i periferin. Komedi eller tragedi, inte ditt val. De byggde upp Stockholm som ett nytt USA", rappar Lilla Namo på titelspåret.

Texterna på "Tuggare utan gränser" är genomgående smarta. Musikaliskt spretar dock plattan åt flera håll. Softa hiphop-låtar blandas med fartfylld reggae, men Lilla Namo hanterar genrehoppen utan problem. Med hjälp av gästspel från artister som Timbuktu och Linnea Henriksson har hon spelat in en debutskiva som många lär vilja haffa i höst.

Karl Dalén/TT